Pauline van Aken
Trainer Pauline van Aken
Trainer & Referenties

Pauline werkt al sinds 1992 voor de media en het bedrijfsleven als trainer/coach, presentatrice en voice-over. Met haar logopedische kennis en ervaring hielp zij in eerste instantie menigeen op een hoger plan op het gebied van stem en presentatie. Omdat ook zij als presentatrice in haar twintiger jaren met haar onzekerheden liep te worstelen, koos zij de weg van de verdieping. De weg van transparante communicatie en het ontwikkelen van zelfvertrouwen en persoonlijke kracht.

Hierdoor ontwikkelde Pauline zich niet alleen persoonlijk en zakelijk, ...

ze heeft juist goed leren omgaan met de teleurstellingen van het leven, kan zich als geen ander inleven en openstellen voor hetgeen waar een ieder in de media en het bedrijfsleven tegenaan loopt. De door haar ontwikkelde driehoek van Pavalo en BIAAR methode wordt dan ook regelmatig ingezet om een ander van inzichten en handvatten te voorzien.

Mediabedrijven als RTL, Radio 538, Caz Radio, Q-music, RTV Utrecht, SBS 6, Openstudio en Media academie zijn bekend met Pauline, haar trainingen en werkwijze.

Sinds '99 traint ze ook leidinggevenden & medewerkers in 't bedrijfsleven,

zoals bij de Rabobank, Björn Borg, ABN-Amro, ING, Schwarzkopf, Philips, Getronics, Rijkswaterstaat, Wageningen UR, Tommy Hilfiger en de Nationale Postcode Loterij

Pauline heeft zich inmiddels ontwikkelt als vakvrouw op het gebied van presentatie, communicatie en stem, hetgeen uiteraard gekoppelt staat aan persoonlijke ontwikkeling.

Door haar ervaring als presentatrice voor o.a. AT5 nieuws, Actie Nieuws, SBS 6 Hart van Nederland, Start op 6 en haar trainerservaring, is zij op het idee gebracht, mede door de behoeften van haar trainees, om te gaan schrijven. Dat was zo wie zo iets dat ze graag deed, maar nu specifiek over haar kennis en ervaringen. 'Deel met ons op papier wat je allemaal weet en ervaren hebt, dan kunnen we dat nog eens nalezen' werd haar gezegd en zo gebeurde.

Nadat Pauline als deskundige te zien was bij het TV programma "Nieuws aan tafel" van RTL4, bij het eerste lijsttrekkers debat begin januari '03, bracht ze haar eerste boek uit. Als deskundige analyseerde zij de wijze van communiceren, mat nadruk op de lichaamstaal, van de vier politici. Haar boek kreeg dan ook de titel "Wat wil je nou eigenlijk zeggen, communiceren en jezelf laten zien".

Eind 2007 kwam haar tweede boek "durf, leer en presenteer, zet jezelf neer" uit. Door deze twee boeken heeft ze in Nederland en België veel media aandacht gekregen. In 2009 kwam de studie-editie van "durf, leer en presenteer" op de markt en april 2012 lanceerde ze het DLP Spel speciaal voor het bedrijfsleven. Op dit moment schrijft ze nog aan haar boek "Communicatie vanuit je IK, terug in contact" en komt haar engelse boek "Present Yourself with Power, dare to shine" dit jaar begin juli in de winkels.Referenties:

Pauline heeft heel veel voor mij betekend. Het is echt heel bijzonder wat zij doet. Ik bewonder Pauline niet alleen om haar deskundigheid en vertrouwen, ik vind haar ook vanwege de persoonlijke manier waarop ze als communicatie-goeroe met haar studenten omgaat, een geweldige mentor.
Chimène van Oosterhout, presentatrice

Pauline heeft oprechte interesse in mensen en van daaruit is het echt constructief veranderen. Haar brede vaardigheden op het gebied van presentaties, logopedie, coaching etc etc…. maken deze training allesbehalve standaard en zeer effectief.

Drs Jeannette Kalfsterman, directeur Getronics Consulting

De beste trainer ter wereld!! Juist bij een onderwerp als dit gaat het om vertrouwen geven en een omgeving/setting creëren waar ik mij prettig in voel en de schroom van mij af kan gooien om zo het maximale uit de cursus te halen. De kennis en competentie is zodanig aanwezig dat Pauline direct kan anticiperen op de situatie en zich dus precies per persoon op voor hem/haar belangrijke onderdelen kan richten. 

Erik Valkenburg, directeur LeadsOnline, www.leadsonline.nl

Inhoudelijk heel sterk. In 2 ochtenden zoveel knowhow meegekregen, waardoor ik als mens, zowel zakelijk als privé, kan groeien. Voor mij was de training een beleving, ervaring, diepgang, groei, inspiratie en bewustwording.

Prof trainer, fijne vrouw! Puur, warm en open.

Ik voelde me echt op mijn gemak.

Mary van Langevelde, communicatieadviseur Rabobank

Absoluut nodig! Leerzaam en confronterend. Pauline is deskundig,
kan haarfijn analyseren wat de goede of minder goede punten
in de presentatie van iemand zijn. Erg knap! Verzorging is top geregeld.
Cijfer voor de DLP workshop en 3 daagse training: 9 ½

Marc Noyons, directeur ProMobility


Algemene voorwaarden links Voice over stemmenbureau Inter Voice Over Boek mij als spreker